Skolekomedie

Skolekomedien er en tilbagevende begivenhed i lokalsamfundet som er med til at binde byen sammen på tværs af generationer. Traditionen startede i 1962 og dermed havde traditionen 60 års jubilærum i 2022.

Det er byens 6. klasse som på deres sidste skoleår på Allested-Vejle skole opsætter en komedie. De bruger en del af deres undervisning til at udvælge eller selv skrive komedie stykket sammen med deres lærer, udvælæge hvem der skal have hvilke roller, øve replikker og sang. Klassen forældre er i tæt samarbejde med skolen om at stå for kulisser, lotteri, slik bod, kaffe og kage og disko til børnen.

Komedien bliver vist i 3 dage med forskellige deltager. Om onsdagen er det byens ældre borgere som inviteres ind til generalprøve, om torsdagen er det de store elever som deltager sammen med deres forældre og om fredagen er det de mindste klasser der deltager med deres forældre og søskende.

Hele overskuddet går til 6. klassens skoletur enten til Bromholm eller Norgen. Eleverne bestemmer selv hvor de ønsker, at tage hen i tæt dialog med skolen og deres forældre.