Geocaching

GPS-skattejagt for børn og voksne
Geocaching er et højteknologisk skattejagtspil, der spilles i hele verden. Spillet foregår online via internettet og IRL (in real life) med en GPS i hånden. Geocaching er for alle aktive mennesker i alle aldersgrupper og for hele familien, der elsker eventyr og anderledes oplevelser. Der findes flere tusind skatte i Danmark. Det eneste, det kræver for at kunne deltage i spillet, er internet adgang og en GPS, hvori det er muligt at indtaste koordinater manuelt. En bil-navigator er ofte tilstrækkelig, så længe den kører på batterier og har indbygget antenne. Smartphones kan også benyttes.
Men der er en regel i geocaching; muggler (personer som ikke geocacher) må ikke se dig finde eller genplacere skatten. Det er tophemmeligt – lad spillet begynde!

Geocaching for begyndere
Først oprettes en konto på www.geocaching.com, herefter har I adgang til oplysningerne om samtlige caches. Hver eneste cache har sin egen cachebeskrivelseside med oplysninger om koordinaterne, sværhedsgraden, terræn vurderingen og størrelse på cachen. De mindste caches indeholder kun en et lille stykke papir, hvorpå I kan logge jeres besøg. De største caches indeholder bytteting og større logbøger, hvori I kan skrive lidt om jeres oplevelser. I blandt byttetingene kan I oftes finde de såkaldte Travel Bugs (TB) og Travel Coins, som ikke må beholdes, men som skal placeres i andre caches. Det fremgår dog af selve mønten og genstanden, om det er en TB’er. Der findes også forskellige typer caches. De traditionelle caches findes på det koordinat, der er oplyst i cachebeskrivelsen. Ved multi caches er det fx nødvendigt at finde forskellige oplysninger, før de endelige koordinater kan udregnes. Det brugernavn I vælger på geocaching.com, er også det navn I bruger når I logger et fund, og det navn I bliver “kendt under”, så vælg fornuftigt.

Før du skal på skattejagt så husk
Før I tager afsted, print cachesbeskrivelsen ud eller notér de vigtigste oplysninger (sværhedsgrader, koordinater, evt hint) på et stykke papir. Det vil også være en god ide at tjekke, hvornår skatten sidst er fundet. Skattene er ofte gemt meget godt og kan derfor være dækket af edderkoppespind mm. Derfor er det en god ide at medbringe nogle engangshandsker. Hvis man er på jagt om aftenen eller går rundt i huler og grotter er en lommelygte ofte en nødvendighed. Derudover er en blyant (de mindste caches indeholder ikke skriveredskaber) og bytteting uundværdlige.

I Allested-Vejle gemmer der sig også flere skatte, se om du kan finde dem.