VSG&I

Denne forening er områdets ældste, og blev startet af skytterne i 1866. Sidenhen kom gymnastik, håndbold, løbe og en cykelafdeling til. Efter noget røre i 2004/2005 overgik håndbold og gymnastik til AU&I. Cykelafdelingen nedlagde sig selv. Tilbage er to idrætsgrene, Allested-Vejle, Nr. Broby skytteafdeling og løbeafdelingen.

Skytteafdelingen er aktiv hele året minus juli måned, men fra maj til september skydes der kun om tirsdagen. Her skydes med salonriffel, pistol og luftvåben på 15 m baner. I gennem årene har vi fået moderniseret banerne med hæve-sænkeborde og elektronisk markering, så vi har en fuldt moderne skydebane under Allested-Vejle fritidscenter. Om sommeren skyder vi også på udendørsbaner på længere afstande, samt terrænskydning.Der deltages i mange konkurrencer og mesterskaber. Efter fusion med Nr. Broby i 2011 hedder vi i dag Allested-Vejle, Nr. Broby skytteafdeling.

Løbeafdelingen er en lille veletableret løbeklub, der løber engang om ugen. Løbeafdelingen har en hel del løberuter i og omkring Allested-Vejle. I vinterhalvåret løbes der primært i byen, hvor der er gadebelysning. Løbeafdelingen deltager i forskellige motionsløb rundt omkring i landet. I 1980 er de begyndt at arrangere et forårs- og efterårsløb. Efter et velfortjent bad er der kaffe og kage.