Ekstra info

Naturlegeplads i Svanninge

En stor legeplads Troldeland for de 7 – 12 årige med ca.15 legeredskaber placeret langs kanten, så man kan lege “Jorden er giftig” hele vejen rundt.
Et Alfeland for de 3 – 6 årige med legeredskaber til de lidt mindre børn
Et område hvor man kan bygge huler, lave bål, sidde i regnvejrsly. Der er toiletter og hjertestarter, og dyr er velkommen bare de er i snor. For mere info se her.

Golfbane i Svanninge bakker

Byder velkommen til vor smukke naturbaner i Svanninge Bakker, hvor du på nærmeste hold vil opleve den utrolige smukke natur, som findes i området. Vi har alle de faciliteter, der skal til, for at du som golfer vil få en rigtig god oplevelse. Er du ikke så erfaren som golfspiller, findes der også en 6 hullers par 3 bane, som vores greenkeepere holder i lige så god stand som den store bane. For mere info se her.

Golfbane på Midtfyn

Midtfyns Golfklub råder over et af Fyns mest attraktive baneanlæg. Banen, som er indviet i 2008, er anlagt i let kuperet terræn vest for Ringe Sø. Teestederne, som er højt placerede, giver på alle huller spilleren et godt overblik over terrænet og de forhindringer, som venter forude.  Banen har et udfordrende og varieret hulforløb, som strækker sig gennem en flot natur med flere søer, som udfordrer selv de bedste spillere. Der skal slås gode golfslag for at komme rundt i en rimelig score, men banen er fair. Greens, hvoraf mange ligeledes er højt placerede, er ondulerede og opbygget med store drænlag og beskyttes af strategisk placerede bunkers. Opbygningen af greens, i kombination med anlæggets placering højt i landskabet, giver i øvrigt den fordel, at banen er spilbar i en normal dansk vinter med store nedbørsmængder – et faktum, som ikke bare klubbens egne medlemmer, men ligeledes mange gæstespillere, sætter stor pris på.
Hundeskov

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der 4 hundeskove Skullerodsholm, Sollerup, Ringe Skov og Espe Skov ved Ringe. En hundeskov er et område (nogen gange indhegenet), som regel i en skov, hvor du kan lade din hund løbe frit. I hundeskoven kan din hund få brændt en masse energi af og møde andre hunde. Et besøg i en hundeskov giver dig og din hund en positiv oplevelse i naturen. Det er meget vigtigt at din hund får tilstrækkeligt med motion for at hunden er afbalanceret og sund. På kommunens hjemmeside er der lidt mere tekst til hver af de 4 hundeskove der er i kommunen. For mere info se her.

Friluftlivet

Der er mange muligheder for at dyrke friluftlivet i Faaborg-Midtfyn Kommune. Badestrande, campingpladser, cykelruter, kolonihaver, Faaborg Havnebad og Det Blå støtepunkt, kitsurfing, mountainbike, overnatning i shelter, rideruter, skaterbanen ved Forum Faaborg og vandre og løbestier er bare nogle af de muligheder der er for at nyde naturen. For mere info se her.

Tarup Davinde

Naturområderne i Tarup-Davinde drives i dag af interessenterne Odense Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune. Formålet med overtagelsen var at danne det størst mulige sammenhængende naturområde med adgang for alle. Tarup Davinde ligger ca. 15 km sydøst for Odense og har siden 1800-tallet været et område domineret af grusgravning.

De japanske haver

Det er to private der i 2005 besluttede at de ville åbne deres japanske have for publikum. Peter er uddannet Peter, som er uddannet anlægsgartner med en overbygning som teknikker  og har haft 7 rejser til Japan for at lærer hvordan man passer en japansk have. hans kone Anne er uddannet havebrugskandidat med en ph.d. i jordfysik og har arbejdet med planter og vækstmedier i over 20 år. Anne har også en entusiasme for fremstilling af god mad og drikke. Derfor er der også en lille cafe hvor man kan komme også japansk mad. For mere info ser her.

Hvis man gerne vil ud og vandre eller løbe ude i naturen rundt omkring i  Faaborg-Midtfyn Kommune så kan man få mere info her.