Blomstrende Landsby

Blomstrende Landsby er et program der skal sikre en blomstrende fremdrift i netop den retning som områdets borgere har mulighed, ressourcer og lyst til. Med andre ord, så der det borgerne der valgfrit og i fællesskab skal forholde sig til hvordan det er at bo og leve i Allested-Vejle.

Allested-Vejle Lokalråd besluttede at være en del af denne udvikling for at overholde lokalrådets vedtægter, hvor arbejdsopgaverne bl.a. er at sikre Allested-Vejles ånd, lave PR af området, samt arbejde for et fortsat værdifuldt lokalområde som bosætning. Der er flag placeret i Allested-Vejle og Radby der fortæller, at det område man nu befinder sig i er en del af en lille eksklusiv klub, der tør skabe debat omkring hvorfor vores område er værd at bosætte sig i, samt hvordan området fastholder og tiltrækker nye borgere.

For mere information omkring udviklingsprojektet Blomstrende Landsby se her.

Ansøgningen kan læses her: Ansøgning til Blomstrende Landsby.

Det lykkes os at være den 7. første landsby i Danmark det opnåede optagelse på niveau 1. Det gjorde vi den 25. august 2012.

Ca. 6 år efter indsendte vi vores ansøgning til ikke alene blomst 2, men både blomst 2 og 3 i en og samme ansøgning. Du kan læse den her: Ansøgning til Blomstrende Landsby blomst 2-3

Da vi startede på processen om ansøgning til blomst 2 så manualen for ansøgningen anderledes ud end den gør i dag. Der var flere punkter/temaer der skulle gennemgås og en udviklingsplan skulle udarbejdes. I mangel på bedre viden var det netop udviklingsplanen vi gik i gang med at udarbejde. Men da man i 2015 lagde udviklingsprogrammet om så der kun var 3 temaer der skulle arbejdes med på hvert niveau og ikke de 5 som vi var startede ud med, så kom verden til at se anderledes ud. Der skete også fusion mellem Blomstrende Landsby og DGI. Som i 2015 overtog udviklingsprogrammet fra landstrikernes fællesskab. Vedlagt som bilag I og II i vores ansøgning kan man se vores transformation mellem det gamle og nye program. Vi har valgt at gemme vores udvikling plan lidt endnu og bruge vores kræfter på ansøgningen til blomst 2 og 3 samtidigt. De temaer som vi har arbejdet med er: Kommunikation, udstråling, mangfoldighed og imødekommenhed.

Vil man på rundtur i området er der her en beskrivelse af hvad man kan se samt lidt historie der hører til de forskellige veje og områder. På tur i Allested-Vejle