VSG&IF

Denne forening er områdets ældste, og blev startet af skytterne i 1866. Sidenhen kom gymnastik, håndbold, løbe og en cykelafdeling til. Efter noget røre i 2004/2005 overgik håndbold og gymnastik til AU&I. Cykelafdelingen nedlagde sig selv. Tilbage er to idrætsgrene, Allested-Vejle, Nr. Broby skytteafdeling og løbeafdelingen.

Skytteafdelingen er aktiv fra først i september til april måned. Her skydes der med salonriffel, pistol og luftvåben på 15 meters baner. I forbindelse med ombygningen af Allested-Vejle Fritidscenter har foreningen fået lavet en modernisering af deres lokaler. Om sommeren skydes der ved opbakning på udendørsbaner. Der deltages i mange konkurrencer og meterskaber. Samarbejdet med Nr. Broby skytteforening har været så stort at der i 2011 blev arbejdet på en fusion mellem disse to foreninger, der i dag er én forening.

Løbeafdelingen er en lille veletableret løbeklub, der løber engang om ugen. Løbeafdelingen har en hel del løberuter i og omkring Allested-Vejle. I vinterhalvåret løbes der primært i byen, hvor der er gadebelysning. Løbeafdelingen deltager i forskellige motionsløb rundt omkring i landet. I 2011 er de begyndt at arrangere et forårs- og efterårsløb. Efter et velfortjent bad er der kaffe og kage.