Pulje til landbysfornyelse

Puljen til landsbyfornyelse 2019

Borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune kan via Puljen til landsbyfornyelse 2019, søge om støtte til fornyelse af deres ældre bolig, samt til nedrivning af udtjente boliger eller nedlagt erhverv.

I Puljen til landsbyfornyelse 2019 er der stadig midler, og FMK vil gerne opfordre kommunens lokalråd til at kontakte bygningsejere af ejendomme, der er væsentligt nedslidt og derfor potentielt kan få glæde af puljens midler i forbindelse med renovering eller nedrivning.

Søg om støtte til

Bygningsfornyelse

Der kan opnås tilskud til 25% af udgifterne til udvendig fornyelse af boligers tag, facader, vinduer, døre mv., dog maks. 200.000 kr. inkl. moms i støtte pr. ejendom. Boligen skal være fra før 1960 og være væsentlig nedslidt for at kunne komme i betragtning.

For at opnå tilskud til bygningsfornyelse, er det en betingelse at bygningsfornyelsen udføres i overensstemmelse med bebyggelsens oprindelige arkitektoniske byggestil. Evt. lokalplaner mv. skal overholdes og en evt. byggetilladelse indhentes hos kommunens byggesagsafdeling.

Nedrivning af bolig eller erhverv

Der kan opnås tilskud til 100% af udgifterne til nedrivning af boliger fra før 1960, som er beliggende i en by med op til 3000 indbyggere.

Ved nedlagte, private erhvervsbygninger gives der 50% i støtte. De nedlagte erhvervsbygninger skal være beliggende i en by og være skæmmende for dens omgivelser før, der kan gives støtte.

Hvordan søger man?

Hvis bygningsejere er interesserede, opfordrer vi til, at de søger om støtte fra puljen til landsbyfornyelse gennem vores hjemmeside her: https://www.fmk.dk/borger/flytte-bo-og-bygge/bygge-om-nyt-eller-til/byfornyelse/. Her findes desuden yderligere oplysninger om landsbypuljens kriterier og ansøgningsfrister.

Ansøgningerne behandles af Teknik- og Miljøudvalget.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.