Velkommen til Allested-Vejle området

Allested-Vejle området er et landsbysamfund på Midtfyn, ca. 15 km syd for Odense centrum. Oprindelig bestod det af de to kirkesogne Allested og Vejle. Området omfatter i dag de tre byer Allested, Vejle og Radby.

Allested-Vejle har meget at byde på. Vi har skole og gode pasningsmuligheder (dagpleje, børnehave, juniorklub og SFO), et rigt foreningsliv, erhvervsliv, gode indkøbsmuligheder samt en bevaringsværdig og smuk natur.

Allested-Vejle er optaget i den eksklusive klub Blomstrende Landsby. Vi blev optaget som by nr. 7 på landsplan. Blomstrende Landsby er et udviklingsprojekt, der ønsker at styrke og bevare landsbysamfund i Danmark. Vi er i dag på niveau 1. Lokalrådet er med starten af 2015 gået i gang med arbejdet med Blomst 2. En del af arbejdet med Blomst 2 er en udviklingsplan for området der skal strække sig de næste 20-30 år. Ved siden af dette arbejde har vi også fokus på værdibegrebet “imødekommendehed”.

I foråret 2014 blev vores skole lukningstruet og dette medførte en masse forandringer for vores område. Det startede med at aktionsgruppen blev dannet. Visionen for gruppen er at bevare vores skole. Truslen om at miste vores skole har betydet, at fælleskabet i vores område er vokset til uanede højder. Prøv at se her, hvad fælleskabet har udrettet.