Byvandring i og omkring Allested-Vejle

Lokalrådet inviterer på Byvandring med Historie fortælling

Ved du hvorfor Radby hedder Radby? Eller hvorfor at Allested er kendt for sin stjerneudskiftning? Hvorfor hedder Telgdamsgyden det når der aldrig har været et telgværksted?

Kom og få svarene når lektor Per Grau Møller for Kartografisk Samling, Institut for Historie på SDU giver os et indblik i vores egen fortælling.

Søndag den 13. maj klokken 10 i Allested-Vejle Fritidscenter.

Eventet er tilrettelagt sådan at vi starter med et oplæg fra Per på eventtrappen, hvor Per vil vise os nogle billeder og fortælle lidt ud fra disse. Der vil blive serveret kaffe. Dette er beregnet til at tage ca. 30-45 minutter. Herefter vil vi i enten via bil/cykel bevæge os rundt i området og besøge forskellige interessante steder. Brugsen sponsorerer vand og en banan til alle.

 

Tilbage i 2011 indviede stigruppen vores ”Spor i Landskabet”-rute ”Stjernen”, som er blevet en realitet ved at private lodsejere har givet tilsagn om at andre personer må færdes på deres private ejendom.

Dengang i 2011 havde stigruppen arrangeret et lille event i forbindelse med indvielsen af ”Stjernen”. Her holdt vores 2. viceborgmester i kommunen Anne Møllegård Mortensen en tale om det store arbejde, som havde taget stigruppen 2 vintre at planlægge og gennemføre. Lektor Per Grau Møller for Kartografisk Samling, Institut for Historie på SDU gik med rundt på et af sporerne og fortalte om de kendetegn som stjerneudskiftningen fra 1799 har haft af betydning for vores landskab og hvordan vi i dag kan se de historiske markeringer.

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.